Dansskolor i Sverige

Dansskolor i Sverige
Dansa

Dansskolor i Sverige

Har du som många andra suttit hemma för länge men inte tagit steget? Kanske vill du prova på något nytt eller helt enkelt ha en kul stund och finna en gemenskap med andra människor? Hur relationen än ser ut till ämnet dans och hur ens kunskaper är befintliga eller ej – läs vidare och låt dig drömma om ett professionellt jobb inom dans!

Antalet olika dansstilar är många, vad sägs om exempelvis afrikansk dans, hiphop eller balett? Oavsett intresse eller förmåga skadar det inte att läsa på lite och se om det finns en skola nära en själv där man kan utvecklas och hitta nya vänner och bekanta. Vill man ägna sig heltid till dansandet och ha det som ett professionellt yrke finns det några program man kan välja mellan inom Sveriges gränser. Det finns även ett flertal kurser att delta i för den som vill lära sig något nytt eller bibehålla sina kunskaper.

Balettakademin, Stockholm/Göteborg/Umeå

Denna skola finns på tre olika orter i landet. Här tar de emot både nybörjare och proffsdansare. Man kan anmäla sig och dansa en gång i veckan i flera olika stilar. Är man frilansande proffsdansare, koreograf eller danspedagog är det öppet dagligen för balett, jazz, modern och nutida dans. Här erbjuds även Danshälsa, alltså dans som FAR – rörelse på recept!
För den som vill satsa ännu lite mer på sitt dansade finns olika program att gå. Ettåriga utbildningar inom jazz/commercial, musikalartist samt modern/nutida dans. Vill man ha dans som yrke går man Yrkesdansarutbildningen och lär sig otroligt mycket nyttigt som behövs inom en karriär i detta fält, den är CSN-berättigad!

Scandinavian Dance Academy, Stockholm

Scandinavian Dance Academy, Stockholm

Denna skola erbjuder också program för den som drömmer om att livnära sig på dans. Under 2 år får man utöver dans även kunskap om pedagogik, juridik, hur man bygger upp en show och hur man marknadsför sig samt en hel del andra kurser. De två åren söks individuellt så vill man bara ha halva paketet går man första året. Skolan erbjuder även danslektioner för barn och vuxna, för den erfarne eller nye dansaren. Prova att dansa i klackar, street jazz, hiphop eller popping. För de minsta finns barndans i olika stilar.

Besöker man Sveriges Dansorganisation, SDO, kan man leta fram en skola nära en själv som visar skolor vilka följer organisationens kvalitetskrav. SDO´s mål är att fler av Sveriges invånare ska upptäcka dans och ha skolor som alltid är up-to date för att kunna ge högsta kvalité till dansarna. Både gällande undervisning, evenemang och tävlingar. Över 50 skolor över landet är kopplade till organisationen. Via organisationen finns det tillgång till utbildning. Den erkänns internationellt av organisationerna, IDO och WDC och visar att du har den bästa kompetensen inom området. Undervisningen sker under helger för att lätt kunna delta trots jobb under dagtid. Utbildningen ger en kompetensen till att jobba som lärare, kontrollant eller domare inom pardans, disco, hiphop och konstnärlig dans. Efter avslutad kurs har man direkt kompetensen att vara lärare, domare eller kontrollant inom dans. Prova på!

Tillbaka till toppen

© 2021 Scentrifug