Magdans – En härlig exotisk dans

Magdans – En härlig exotisk dans
Dansa

Magdans – En härlig exotisk dans

Det finns många sätt att röra sig på och ett av sätten är att dansa på ett eller annat sätt. Vill man vara exotisk kan man alltid lära sig magdans. Dansen är så mycket mer än bara röra på magen, då dansen har fokus på teknik, koordination och improvisation. Magdansen förknippas med den arabiska kulturen och dansen är både omtyckt och populär. Allt fler i Sverige vill lära sig denna förföriska dans och kurser i magdans finns på flera håll runt om i landet.

Kan vem som helst dansa?

Kan vem som helst dansa?

De som vill få en utmaning och på samma gång röra många delar av sin kropp så är magdansen ett perfekt sätt att få upp konditionen och samtidigt bli smidig. Dansen kan utföras av alla, tjej som kille, ung som gammal och har ingen åldersgräns. Visserligen dansas magdans mest av kvinnor, men det finns skickliga män som är mycket duktig på att röra på kroppen på ett sensuellt sätt.

Vilka kläder har man på sig?

Magdans eller andra orientaliska danser förknippas av en underdel bestående av en tunna färgglad kjol som matchas med en ovandel i samma färg och kallas för badla. Magen lämnas bar och för övrigt smyckas plaggen av guldmynt, pärlor, stenar med olika färger och småbjällror för att markera höfter och byst. För att tillföra mystik kan dansarna även vara klädd i en slöja och ögonen är det endaste som syns.

Skulle det vara så att man vill lära sig dansen räcker det att man klär sig en t-shirt och tights. Från början så använde magdansarna av en klädedräkt som täckte hela kroppen. Det gick inte se kroppens kurvor eller konturer, men midjan markerades med en scarf för att vissa rörelser skulle synas bättre. Den dräkt som man associerar med magdans numera är något som Hollywood har kommit på.

Magdansens rörelser

När en magdans dansas så innehåller den ett flertal rörelser och den vanligaste är den som liknar en åtta. Siffran åtta görs med höfter och åttorna görs både våg- och lodrätt. Förutom höfterna använts också magen, rumpa, bröstkorg och axlar, som gör att rörelserna blir sensuella. Alla rörelserna kommer göra att kroppen blir smidig och stark. Dansen kan göras utifrån en viss koreografi eller vill man improvisera kan man självklart göra det också. Det är upp till var och en vilket sätt som känns mest givande.

Går man på en kurs för att lära sig magdans kan den innehålla uppvärmning, olika styrke- och dansövningar, samt teknikträning. Detta för att man ska må så bra som möjligt och gör att självförtroendet blir bättre. Framför allt så är magdansen skojig och svettig, vilket gör att tillfredställelsen är otroligt skön efter ett pass. Vid magdans ökas även kroppsmedvetandet och ser till att musklerna mjukas upp i hela kroppen.

Vilka typer av magdans finns det?

Det finns ett flertal olika typer av magdansstilar. Den från Egypten som sägs vara ursprungslandet för magdans. Bollywood stilen kommer från Indien eller tribal belly stilen går ut på att härma de andra i dansgruppen. Gipsy är ännu en magdansstil som är liberal och bredare och tolkar den folkdans som romarna dansade Balkan, Spanien och Turkiet.

Tillbaka till toppen

© 2021 Scentrifug